تغذیه در بیماری های گوارشی

توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان:

۱- مواد غذای غنی از فیبر (نان جو و گندم ،سبزی ها ، میوه های تازه و غلات سبوس دار )

۲- سبزی ها و میوه های تازه

۳- مواد غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D

۴- ماهی و اسید چرب امگا ۳

۵-ویتامین های A ،C ، E ، اسید فولیک ، ویتامین B۱۲ و سلنیوم

عوامل غذایی تحریک کننده سرطان:

۱- چربی های اکسید شده و روغن که به دفعات برای سرخ کردن استفاده شده اند

۲- سوسیس ، کالباس ، گوشت های قرمز دودی و نمک سود شده

۳- غذا هایی که به شدت سرخ یا کباب شده و به رنگ قهوه ای تیره در آمده اند

۴- نیتریتها ، نیتراتها و نگهدارنده های مواد غذایی

۵- مواد غذایی کهنه کپک زده ، به ویژه سیب زمینی ، قارچ و جوانه ها

۶- رنگ های مصنوعی به ویژه رنگ های قرمز

۷- مصرف زیاد الکل به طور مرتب و نوشیدنی ها و غذا های خیلی داغ


توصیه های تغذیه ای به بیماران مبتلا به ریفلاکس معده به مری (
GERD ):

عوامل غذایی تشدید کننده ریفلاکس :

۱- کافئین موجود در قهوه ، نسکافه ،چای ، نوشابه های گاز دار و شکلات

۲- سس گوجه فرنگی  و فلفل

۳- چربیها مانند کره ، خامه و سس مایونز

۴- غذا های سنگین و حجیم

۵- در برخی افراد مرکبات ترش نظیر پرتقال و نارنگی ترش ، همچنین انار یا کیوی نارس

۶- غذا خوردن سریع ، غذا خوردن در هنگام عصبانیت یا هیجان

۷- مصرف بیش از حد آب و مایعات با غذا

۸- مصرف سیگار


توصیه های تغذیه ای به بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر:

از خوردن غذا هایی که موجب عوارض گوارشی می شوند،پرهیز نمایید:

۱- در بعضی افراد مصرف شیر ایجاد نفخ می کند که بایستی شیر کم لاکتوز یا از ماست به جای شیر استفاده کرد

۲- مواد غذایی نفاخ را از رژیم غذایی خود حذف کنید

۳- غذا های حجیم و پرچرب را در یک وعده استفاده نکنید

۴- از نوشیدن آب زیاد هنگام غذا خوردن پرهیز نمایید

۵- از الکل ، سیگار ، کافئین و قهوه پرهیز نمایید

۶- اگر مشکلتان یبوست است غذا های پر فیبر( نان جو و گندم ،سبزی ها ،میوه های تازه و غلات سبوس دار) بخورید ولی برای جلوگیری از ایجاد نفخ ، این غذا ها را به دفعات و با حجم کم استفاده نمایید


توصیه های تغذیه ای به بیماران مبتلا به یبوست:

در رژیم غذایی خود به مقدار کافی از فیبر استفاده نمایید که شامل:

۱- میوه های تازه (سیب ، گلابی ، کیوی ، طالبی ، آلو ، زردآلو ، انجیر و هلو )

۲- سبزیجات (انواع سبزی ها ، هویج ، نخود فرنگی ، لوبیای سبز ،انواع کلم  و کاهو)

۳- حبوبات (نخود ، گندم ، ذرت )

۴ – غلات(جو ، گندم ، ذرت)

۵ – میوه های خشک (کشمش ، برگه زرد آلو ، هلو ، آلو و انجیر)

۶ – مغز ها (گردو ، فندق ، بادام ، پسته)

۷- مصرف میزان کافی آب و مایعات در روز داشته باشید

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *